El passat diumenge 8 de maig Igualada va ser l’escenari de la 25ena Trobada Nacional dels Tres Tombs, que va donar per finalitzada la temporada traginera i que fou organitzada per la Federació Catalana dels Tres Tombs conjuntament amb l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.
Fou una jornada on van desfilar i col·laborar-hi més de 50 poblacions procedents d’arreu del país amb les seves banderes, que van omplir els carrers del recorregut, amb una vuitantena de carros i carruatges i gairebé 300 èquids dels quals 28 anaven muntats.

La jornada va ser possible també gràcies a la tasca i col·laboració de la seixantena de voluntaris i voluntàries que es van mobilitzar i van oferir el seu suport, ja sigui preparant i oferint un total aproximat d’uns 600 esmorzars per a tots els participants, acompanyant a les poblacions foranes, vetllant diferents trams del recorregut, etc.

Balsareny, va portar 7 mules, la primera amb representació de la bandera de Sant Antoni de Balsareny, i les 6 restants amb càrregues: Sàrries, Lleteres, Garves, gabies, sorreres, sacs i sarrions de carbó. Altres poblacions participants es van interessar per la nostra presència en les seves respectives festes dels Tres Tombs.

Podeu veure el reportatge de tota la cavalcada al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=w6Efbzk3d18&t=1867s

Representació de La Festa dels Traginers de Balsareny a Igualada: https://www.instagram.com/p/CdTsZZioX3Q/

En la Trobada ens va acompanyar la subdirectora general de Ramaderia, Mercè Soler; la diputada al Congrés, Carolina Telechea; el regidor de Cultura, Pere Camps, així com altres regidors de l’Ajuntament d’Igualada; l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés; el president de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Andreu Bernadàs; i la presidenta de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada, Montserrat Argelich. Tots ells van presenciar la desfilada des de l’empostissat situat al passeig Verdaguer, des del qual Mossèn Pasqual va realitzar la típica benedicció a les cavalleries, i on des de també Adolf Bargues presentava les poblacions i feia una breu descripció dels carros i carruatges i de les seves càrregues per al públic assistent de la zona.

La desfilada va finalitzar a l’avinguda Catalunya (Parc Central),en el mateix punt on es va iniciar i es van concentrar tots els assitents. Acte seguit es va celebrar un dinar de germanor per a tots els participants, amb els parlaments oportuns i així tancar amb èxit la jornada i la temporada.


Volem agraïr a la Federació Catalana dels Tres Tombs, a l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada per la seva invitació i gran organització de l’acte i agraïr també a la col·laboració dels nostres amics Pujol Cavalls.