Punts d’interès

De la festa dels Traginers

La Taverna del Traginer

Des de 1977, recrea l’ambient d’una vella taverna de poble on es pot degustar vi bo de la bóta del celler.

 

Rebost del Traginer

D’ençà de 1971, aquesta imaginativa tómbola-museu ajuda a finançar la Festa mitjançant un seguit de jocs, com la Roda del Traginer o la Roda del vi, sempre amb premi assegurat, des d’una llonganissa a un tastet de botifarra, un got de vi bo o una tassa de brou, una cassola, etc., en un entorn que ambienta la cuina i el celler d’una casa rural.

A destacar-hi el celler, amb els invents d’en Magem, que fan badar la boca a grans i petits intentant de capir com tot d’objectes quotidians poden desafiar impunement la llei de la gravetat.

Exposició de fotografia

Des de 1970 es realitza el Concurs de Fotografia d’àmbit estatal que premia les fotografies i col·leccions més artístiques sobre el poble de Balsareny i la seva festa per excel·lència.

En l’apartat “Premis fotografia” hi ha un històric de les fotografies premiades en les darreres edicions del Concurs.

Una exposició en recull els premis dels darrers anys, que són també testimonis de la història de la diada.

 

Botiga de ceràmica

Des de 1983, en l’àmbit del Rebost, hom pot adquirir tota mena d’objectes decoratius en ceràmica i terrissa, entre els quals el càntir i el plat del Traginer, un de diferent cada any, que fan forrolla entre els col·leccionistes.

Botiga de records

Dins l’àmbit del Mercat del Traginer, la Comissió de la Festa dels Traginers, posa la seva “botigueta” per vendre tots els productes relacionats amb el traginer (gorra, bata, bastó,…).

Durant tot l’any també es podran adquirir o fer comanda en algun comerç del poble.

 

 

Mercat del Traginer

Des de 1995 es recrea un mercat de productes artesans i oficis tradicionals relacionats amb el mon del traginer.
 
Consulta les bases d’aquest any o informa’t a mercat@traginersbalsareny.cat 

Estand d’informació

L’any 1970 es va inaugurar aquesta cèntrica oficina pública, on els nostres visitants veuen ateses les seves consultes i orientades les seves necessitats.