BALSARENY, participa a la cavalcada dels Tres Tombs de Martorell, organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell. Una jornada intensa i marcada per les baixes temperatures de bon matí.

A les 9 hores a la plaça de Maria Canela, s’ha donat el tret de sortida amb l’esmorzar del Traginer, on prop de 500 persones vam poder gaudir d’un bon esmorzar amb pa de pagès, botifarra, cansalada i bon vi. Just davant, Els Amics de Sant Antoni Abat (com es nomena l’entitat organitzadora) gaudeix d’un local on tenen exposades tot el material de la festa i diferents carros. Des d’allà, es va fer el guarniment dels animals per procedir a iniciar la cavalcada. Un cop guarnits els animals i tots els nostres representants de Balsareny vesits de traginers i tragineres, ens vam dirigir cap el Pont del Diable. Les passades de Martorell van reunir un total de 110 cavalls, 40 carros, 30 genets i 25 voluntaris. La Festa va ser tot un èxit i es va poder cel.lebrar pels carrers de la ciutat amb més de 5.000 persones que van assistir a l’esdeveniment.

Balsareny, va portar 6 tipus de càrregues: Sàrries, Lleteres, Garves, gabies, sorreres, sacs i sarrions de carbó. Molta gent del públic es sorprenia de la nostra asisstència ja que mai a Martorell, s’havien portat mules de càrrega. Sempre s’havia participat amb cavalls o carros. Algunes persones, inclús ja tenien la data de la nostra festa el dia 20 de febrer i ens saludaven des dels balcons: “adéu! Ens veurem el dia 20 de febrer a Balsareny!” …Després de fer una petita cercavila, es van iniciar els 3 tombs, on en total vam fer més de 4 km.

Podeu veure el reportatge de MartorellTV aquí, on al minut 3:45 tenim tota la nostra representació: https://www.youtube.com/watch?v=efpQ3dLtfb

Finalitzada la cavalcada, uns quants ens vam quedar al dinar popular on abans, hi havia un concert-vermut, al teatre El Progrés. Vam gaudir d’una hora i mitja de música per l’orquestra La Principal de la Bisbal, on es van representar temes de Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o més moderns com l’Escriuem de Miki Núñez o Una lluna a l’Aigua de Txarango. Durant l’actuació hi havia una pantalla amb projecció de imatges on en la reproducció del tema Em dones Força d’en Sergio Dalma apareixien imatges dels sanitaris, en agraïment per a la feina realitzada durant la pandèmia. L’actuació va finalitzar amb el cant de la senyera, i un cop buidat el teatre ens esperaven al local del costat per al dinar. 

Donem gràcies Als Amics de Martorell, per convidar-nos a participar i esperem poder-ne gaudir durant més anys.